Miraheze Template Wiki

From Miraheze Developers Wiki
This page is a translated version of the page Miraheze Developers Wiki and the translation is 67% complete.
Outdated translations are marked like this.


Välkommen till Miraheze Template Wiki!

Det här är ett mallbibliotek som drivs av gemenskapen för alla som vill hämta mallar till deras Miraheze-wiki.

För varje mall du som ännu inte finns på den här wikin kan du skapa en uppgift att lista dem på Phabricator.

Hur djupt ner i mallhålet gräver man?

Om mallar

Så vad är mallar?

En mall är en sida som infogas på en annan sida. Det är användbart för text som används på fler än ett ställe, endast mallen behöver då uppdateras.

Alla mallar finns i "namnrymden templates".

Till exempel, skapa en sida som heter Template:Main med texten

''Huvudartikeln för det här är [[{{{1}}}|{{{1}}}]]''.

och lägg sen mallen {{Main|slumpsida}} där du vill att texten ska ge:

Huvudartikeln för det här är slumpsida.

Om den här wikin

Den här wikin är menad som en central knutpunkt för Miraheze-mallar.

Mallar är ett huvudbry att nysta upp, förstå, installera och underhålla. Miraheze gör redan livet enklare för administratörer, genom att låta dem fokusera på att lägga till innehåll istället för att spendera tid och energi på att hänga med i uppdateringsracet.

För full funktionalitet borde kanske MediaWiki komma med inbyggda mallar men det finns ingen antydan om det kommer ske inom en överskådlig framtid. Miraheze wikiadministratörer skriver antingen sina egna mallar eller exporterar dem någon annanstans ifrån, t.ex. Wikipedia. Det är en onödigt slösaktig ansträngning istället för samarbete.

Använd gemenskapens portal för alla metadiskussioner (om wikin) eller allt relevant för dess målsättning.

Hur använder man wikin?

Att använda mallar från den här wikin hindrar inte dig från att ha dina egna unika mallar på din wiki. Fördelen med att använda mallar från den här wikin är att flera personer redan kommer att ha lagt ner energi på att skapa invecklade mallar som passat för allmänt bruk.

Ikoner

Miraheze-wikier är kompatibla med Instant Commons, annars skulle bilder på ikoner behöva laddas upp lokalt. En bra källa för ikonbilder är Wikimedia Commons Category:Icons by subject.

Testa mallar

För att förhandsgranska mallar kan du göra följande:

  1. Kopiera mallen som ska testas under ett vanligt prefix. Till exempel så kan du kopiera Template:Foo till User:Example/sandbox/Template:Foo. Eller så kan du skapa User:Example/sandbox/Template:Foo som en omdirigering till Template:Foo/sandbox.
  2. Gå till Special:TemplateSandbox. Fyll i sidan eller sidversionen som behöver renderas, och prefixet du valt i steg 1. Det går att ange flera prefix genom att separera med vertikalstreck, t.ex. User:Example/sandbox1|User:Example/sandbox2.
  3. Tryck Visa.

Det finns också en ruta längst ner i redigeringsformuläret som möjliggör förhandsvisning av en sida så som den skulle visas med mallen som håller på att sparas med det nuvarande innehållet i redigeringsformuläret.

Tillgängliga mallar

Externa länkar