Miraheze Developers Wiki/nl

From Miraheze Developers Wiki
This page is a translated version of the page Miraheze Developers Wiki and the translation is 67% complete.
Outdated translations are marked like this.


Welkom op Miraheze Developers Wiki!
Dit is een bibliotheek die eigendom is van de gemeenschap en waar iedereen sjablonen, JavaScript, CSS of Lua-modules kan verkrijgen voor hun Miraheze wiki.

Als u geen sjabloon van hier kunt importeren, maak dan een taak aan met een lijst ervan op Phabricator.

Hoe ver ga jij in het konijnenhol van sjablonen?

Over sjablonen

Wat zijn sjablonen?

Een sjabloon is een pagina die op een andere pagina getranscludeerd (Engels) wordt. Dit is handig voor tekst die op meerdere plaatsen wordt gebruikt; alleen de sjabloon hoeft te worden bewerkt om alle plaatsen waar deze verschijnt te wijzigen.

Alle sjablonen bevinden zich in de "sjablonen naamruimte".

Maak bijvoorbeeld een pagina aan met de naam Sjabloon:Zie hoofdartikel met de tekst

''Het hoofdartikel hiervoor is [[{{{1}}}]]''.

en dan het sjabloon {{Zie hoofdartikel|Willekeurige pagina}} invoegen waar je de tekst wilt laten verschijnen, levert het volgende op:

Het hoofdartikel hiervoor is Willekeurige pagina.

Over deze wiki

Deze wiki is bedoeld als centrale bibliotheek voor Miraheze-sjablonen, JavaScript, CSS of Lua-modules.

Sjablonen zijn lastig te ontwarren, te begrijpen, te installeren en te onderhouden. Miraheze maakt het leven van wiki-beheerders al aanzienlijk eenvoudiger, waardoor ze zich kunnen concentreren op het toevoegen van inhoud in plaats van tijd en energie te verspillen aan het bijhouden van de upgrade-debug-race.

Voor volledige functionaliteit zou MediaWiki moeten worden geleverd met meegeleverde sjablonen, maar er zijn geen tekenen dat dit op korte termijn zal gebeuren. Miraheze-wikibeheerders schrijven hun eigen sjablonen of exporteren ze van elders, b.v. Wikipedia.org. Dit is een verspillende spreiding van inspanningen in plaats van samenwerking.

Gebruik het gemeenschapsportaal voor metadiscussies (over de wiki) of iets dat relevant is voor het beoogde doel.

Hoe deze wiki te gebruiken

Het gebruik van sjablonen uit deze wiki verhindert niet dat u unieke sjablonen op uw wiki heeft. Het voordeel van het gebruik van sjablonen van deze wiki is dat meerdere mensen al moeite hebben gedaan om zeer complexe sjablonen geschikt te maken voor algemeen gebruik.

Iconen

Miraheze-wiki's zijn Instant Commons ingeschakeld, anders zouden de afbeeldingen voor pictogrammen lokaal moeten worden geüpload. Een goede bron hiervoor is Category:Icons by subject van Wikimedia Commons.

Sjabloontesten

For previewing a template do the following:

  1. Copy the templates to be tested under a common prefix. For example, you might copy Template:Foo to User:Example/sandbox/Template:Foo. Alternatively, you might create User:Example/sandbox/Template:Foo as a redirect to Template:Foo/sandbox.
  2. Go to Special:TemplateSandbox. Fill in the page or revision to be rendered, and the prefix you chose in step 1. It is possible to specify multiple prefixes by separating them using vertical bars, e.g. User:Example/sandbox1|User:Example/sandbox2.
  3. Click View.

There is also a box at the bottom of the edit form which allows for previewing some other page as it would appear were the template being edited saved with the current contents of the edit form.

Beschikbare sjablonen

Externe links